Geslaagd outdoorkamp LO2

In samenwerking met het ID-college,  Ayers Rock en het Picasso Lyceum hebben de leerlingen  met LO2 afgelopen donderdag 6 april en vrijdag 7 april twee prachtige dagen gehad tijdens het outdoorkamp.  Een unieke samenwerking tussen deze drie organisaties.

Donderdagochtend tussen 8.30-en 9.00 uur werden onze leerlingen op Ayers Rock verwacht. Opgevangen door de docenten Dhr. Meering en Dhr. Grootenboer  en de stagiaires van het ID college (MBO sport en Bewegen) gingen de leerlingen de tenten opzetten. Na een uur (en veel gepruts) stond er een prachtig tentenkamp.

De eerste activiteit die op het programma stond was vlottenbouwen. Na twee en een half uur bouwen, knopen en samenwerken was het vlot klaar voor het water om het parcours af te leggen.  Na deze inspanning was het tijd voor de lunch, lekker in het zonnetje hadden de leerlingen even de tijd om bij te komen.

Maar deze rust was van korte duur want om 13.00 uur stond de GPS tocht op het programma. In groepen van vier kregen  gingen de leerlingen met behulp van een GPS en een dossier op zoek naar een raadsel en  coördinaten. Deze activiteit vroeg om een goede samenwerking, doorzettingsvermogen en natuurlijk het nodige denkvermogen tijdens het puzzelen. De leerlingen deden deze opdracht fantastisch en iedere groep heeft alle raadsel opgelost (af en toe met hulp van de docent, maar dat zeggen we niet;)  Na 2 uur wandelen, zoeken, puzzelen en werken gingen er een aantal leerlingen in hun tent even liggen…

Na een heerlijke pasta, bereid door de kok van Ayers Rock was er weer volop energie voor het avondprogramma. Een gezellige avond met spelletjes ( hoofdact was BINGO) daarna bij het kampvuur een hoop verhalen en moppen waarna het kampvuur rond half 2 uit ging als een nachtkaars. Via deze weg, nogmaals dank voor de uber bingo players Redhuan en Hasseeb voor de organisatie en enthousiasme.

De nacht was koud ( tikten net niet de 0 graden aan) , maar prima verlopen. Om 8.00 uur zaten de leerlingen aan het ontbijt (6 uur gewekt door iemand met een luchtalarm, we noemen geen namen) om vervolgens het laatste onderdeel af te leggen, de survivalbaan. Alle leerlingen hebben zich fanatiek ingezet. Ze zijn door de modder gekropen, hebben hindernissen genomen en eindigden in de sloot. Daarna was het tijd om de tenten op breken en richting huis te vertrekken.

Al met al zijn de leerlingen en docenten een ervaring rijker en is het examenonderdeel outdoor LO2 afgesloten. Het waren twee goede dagen en onze leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien.

ID-college en Ayers Rock bedankt voor de samenwerking!

Bekijk de foto’s in het fotoalbum.