Onderwijs op maat voor jou!

Wij zijn van mening dat iedere leerling zijn of haar eigen talenten heeft.
Het Picasso Lyceum stelt je in staat om deze talenten verder te ontwikkelen.
Het motto van de school is dan ook: Talenten Ontwikkelen tot Prestaties.

leerling citaten

Je moet als leerling wel rekening houden met het volgende: er is er maar een die ervoor kan zorgen dat je iets leert en dat je je diploma haalt, en dat ben jijzelf. Maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Je leert veel door samen te werken met andere leerlingen en uiteraard helpen de leraren je. De leraren zijn ook buiten de lessen op school goed bereikbaar om je te helpen. En via onze elektronische leeromgeving kun je hulp en ondersteuning krijgen van je leraren. Een elektronische leeromgeving is een soort website waar jouw leraren allerlei berichten en lesmateriaal kunnen plaatsen. Je kunt hierbij denken aan opdrachten of uitleg bij huiswerk. Hier kan je altijd terecht, ook buiten schooltijd en vanaf thuis. Nog mooier is dat je hier ook je huiswerk en opdrachten kwijt kunt. Dit kan ook als je samen werkt aan een groepsopdracht. Digitaal leren is dan ontzettend handig!

leerlingen citaten

Iedereen heeft zijn eigen interesses en talenten en daar houden we rekening mee. Als je sneller klaar bent met de lesstof dan anderen, dan hoef je niet te wachten totdat de rest van de klas klaar is. Je mag dan zelf kiezen wat je wilt doen:gewoon doorwerken, werken aan een ander vak of kiezen voor een activiteit. Wij vinden dat het mogelijk moet zijn om toetsen te maken op het moment dat jij eraan toe bent. Dat kan er zelfs toe leiden dat je een jaar eerder examen doet! En zit je bijvoorbeeld in een havo-klas en ben je voor een vak zo goed dat je dat op vwo-niveau wil doen, dan kan dat ook. Onderwijs op maat noemen we dat en het is voor iedereen mogelijk. Je leraren helpen je erbij. Op deze pagina laten we 6 leerlingen aan het woord die over hun eigen ervaring vertellen met Onderwijs op maat op het Picasso Lyceum.

leerling citaten

Op deze website zijn volop voorbeelden van Onderwijs op maat. Hieronder volgen een paar mogelijkheden, kijk maar eens, daar zit vast iets bij voor jou!

Voor verdere informatie over Onderwijs op Maat 2.0 zie onze flyer.
Lees hier wat leerlingen zeggen over Onderwijs op Maat.

Gefilmd door Floris Mineur uit 1Ba

Verder lezen...