Topklassen

TOP staat voor Talenten Ontwikkelen tot Prestaties.

Iedereen heeft zijn eigen interesses en talenten en daar houden we zeker rekening mee. Als jij met de lesstof sneller klaar bent, hoef je niet te wachten op de rest van de klas. Je mag dan zelf kiezen wat je doet. Je kunt je tijd bijvoorbeeld besteden aan de TOPklas.

Wat is een TOPklas?

TOP staat voor Talenten Ontwikkelen tot Prestaties. In een TOPklas zit je één middag in de week in een speciale klas. Dus heb jij een passie voor cultuur, sport, ICT of science en wil je eruit halen wat erin zit? Kies dan voor een TOPklas. Want TOPklassers zijn supergemotiveerde leerlingen, die alles willen leren over hun specialiteit. In de eerste, tweede (en derde) klas kennen we vier TOP-klassen: een sportklas, een cultuurklas, een scienceklas en een ICT-klas.

Als leerling van een TOP-klas zit je één middag per week in de door jou gekozen klas. Je volgt op dat moment dus geen lessen met je eigen klas, maar je bent samen met andere gemotiveerde leerlingen bezig met onderwerpen die voor jou interessant zijn. Voor de brugklas is dat dit schooljaar de woensdagmiddag vanaf 14.30 (dus na het 7e lesuur). Voor klas 2-3 is dat dit schooljaar de donderdagmiddag, vanaf 14.30 (dus na het 7e lesuur).

Wat moet ik kunnen voor de TOPklas?

Vind je het leuk om aan wedstrijden mee te doen en een zo goed mogelijk resultaat te behalen? Hou je van het geven van presentaties die echt de moeite waard zijn? Wil je op het gebied van cultuur, sport, science of ICT een nieuwe wereld ontdekken? Dan is een TOPklas iets voor jou!

Je hoeft niet direct een whizzkid of superatleet te zijn om in een TOPklas te komen. Wat je wel nodig hebt is een combinatie van aanleg, interesse, motivatie en inzet. En je moet echt zin hebben om een prestatie neer te zetten. Iedere week biedt het Picasso Lyceum jou een middag lang een fantastisch programma. Als je tijd over hebt, mag je ook tijdens de ‘gewone’ lessen werken aan onderwerpen uit de TOPklas.
Elke TOPklas wordt begeleid door één of twee docenten, ondersteund door bovenbouw-leerlingen en/of docenten in opleiding. Daarnaast nodigen we experts en andere interessante gasten uit voor clinics en workshops en gaan we regelmatig excursies maken.

Wil je meer weten over de TOPklassen?

Als je meer wilt weten over de TOP-klassen dan zijn dit de mogelijkheden:

Meer weten over topklassen?
Er is een speciale folder topklassen beschikbaar:
Interactieve folder Topklas leerjaar 1 (Nov 2016)
Folder TOPklas leerjaar 2-3 2016-2017 (juni 2016)

of kom langs op ons Open Huis of op de voorlichtingsavond en vraag het zelf aan onze leerlingen, ze zijn namelijk razend enthousiast en vertellen je graag meer.

Of neem contact op met de conrector eerste klassen, mw. M. van Gameren ([email protected])