Medailles voor topsport leerlingen Picasso Lyceum

Tijdens de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen (NJJK) zwemmen …

die werden gehouden van donderdag 11 juni tot en met zondag 14 juni 2015 in Eindhoven, stonden drie leerlingen van het Picasso Lyceum aan de start. Claire Verkijk, Thomas Jansen en Bjarne van Straaten.

Claire Verkijk (2G)

Tijdens het NJJK heeft Claire Verkijk op overtuigende wijze 4 gouden, 3 zilveren en 1 bronzen medaille behaald.
Claire, uitkomend voor het Regionaal Trainingscentrum Amsterdam en zwemvereniging WVZ, zwom naar een gouden medaille op de 100 m vlinderslag, 200m vrije slag, 200m wisselslag en 200m schoolslag. Op de 100m vrije slag, 100m schoolslag en 100m rugslag eindigde Claire op een keurige tweede plaats met een zilveren medaille. Een bronzen plak was voor haar weggelegd op de 200 m rugslag.

De komende 4 weken gaat Claire een intensief trainingsprogramma volgen ter voorbereiding op deelname aan het European Youth Olympic Festival (EYOF), dat van 26 juli tot en met 1 augustus 2015 plaatsvindt in Tbilisi (Georgië). Aan dit festival nemen ruim 3.800 atleten deel uit 50 Europese landen in de leeftijd van 13-18 jaar. Onder leiding van chef de mission Pieter van den Hoogenband zal Claire daar, als lid van het Nederlands zwemteam, uitkomen op in totaal zes afstanden waarvoor zij zich de afgelopen periode heeft gekwalificeerd.

Via de onderstaande links is Claire gedurende de EYOF 2015 te volgen.

Thomas Jansen (2Bb)

Thomas Jansen behaalde goud op de 200m rugslag en brons op de 400m vrije slag en 400m wisselslag. Thomas Jansen (2Bb), uitkomende voor WVZ, had een druk programma en stond op alle vier de dagen opgesteld voor totaal 9 afstanden. Hij mag zich nu Nederlands kampioen noemen op de 200m rugslag. Met een persoonlijk record van 5 seconden tikte hij aan in een tijd van 2:19,94 onder de magische grens van 2:20,00. Op de 400m vrije slag verbeterde hij zijn tijd met 9 seconden wat hem een bronzen medaille opleverde. Op de beestenafstand 400m wisselslag verbeterde hij zijn tijd met 5 seconden en veroverde wederom een bronzen medaille. Op de 200m wisselslag zwom hij naar de 5e plaats terwijl hij zijn persoonlijk record met 11 seconden verbeterde, op de 200m vrije slag, 100m rugslag, 200m vlinderslag en estafette 4x100m vrije slag eindigde hij in de top 10 van Nederland.

Bjarne van Straaten (2G)

Picasso leerling Bjarne van Straaten (2G) stond op deze NJJK ook opgesteld voor 3 afstanden. Op de schoolslag, zijn favoriete afstand,  behaalde hij op de 100m een 27e plaats en op de 200m werd hij 35e. Hij stond ook aan de start van de populaire afstand de 50m vrije slag.

Onderwijs op maat voor jou!

Wij zijn van mening dat iedere leerling zijn of haar eigen talenten heeft.Het Picasso Lyceum stelt leerlingen in staat om deze talenten verder te ontwikkelen. Het motto van de school is dan ook: ‘Talenten Ontwikkelen tot Prestaties’. Daarom willen we ervoor zorgen dat je als leerling het onderwijs krijgt dat zo goed mogelijk bij je past. We noemen dat onderwijs op maat voor jou! Zo kunnen leerlingen die aan topsport doen dit combineren met hun opleiding op het Picasso Lyceum.

Prijsuitreiking Claire door Pieter van den Hoogenband

Bjarne en Thomas