Sportief strandfeest team Picasso

De traditionele afsluiting van het schooljaar had voor de medewerkers van het Picasso Lyceum dit keer een sportief en verrassend tintje. Locatie was een strandtent ten noorden van Noordwijk en op het programma stond een serie stimulerende activiteiten. Zo kon er worden geoefend met powerkiten, branding kajakken, peddleboarden en nog veel meer.

Het bleek een middag vol verrassingen te zijn. Zo ontdekten de heren Cools en Tullemans een tweetal zeehonden op enige afstand in zee. Beide heren vonden het een uitdaging om een flink eindje te kajakken om de zeehonden van nabij te bekijken. Merkte de heer Fens dat het draaien van een te korte bocht de kajak doet kantelen en mw. Brouwer ontdekte dat een peddleboard best wiebelig is om op te staan.

De plotseling opstekende wind, later overgaand in een stevige onweersbui, zorgde bij de powerkiters voor de nodige fysieke inspanning. Mw. Roggeveen moest alles op alles zetten om niet mee geblazen te worden, een lot dat de later gearriveerde mw. Van Wieren, een dag voor haar pensioen, bijna trof. Zij raakte argeloos verstrikt in de koorden van een neerstortende powerkite en werd bijna meegeblazen ware het niet dat mw. Nederlof krachtig ingreep. De heren Meering en Ligtenberg werden samen hangend aan een powerkite gespot in een ultieme poging om ook de xl versie in de vingers te houden.

Toen het onweer uiteindelijk losbarstte zat iedereen gelukkig al weer enige tijd hoog en droog en gezond en wel aan de barbecue. Dat de donder en bliksem, in de verte zichtbaar boven de Noordzee en gadegeslagen vanuit een strandtent, een andere impact heeft dan vanuit een huiskamer was voor menigeen een verrassing. Al met al een mooie afsluiting voor het schoolteam van een enerverend schooljaar.