Nederlandse records voor Thomas (5H)en Chefanja (4H)

Tijdens de Swimcup in Amsterdam werd op zondag 22 oktober door Thomas Jansen (5H) en Chefanja Nunes (4H) een Nederlands record voor 16-jarigen gebroken.

Thomas deed dat op de 800 meter vrije slag. Op basis van zijn vorm in de afgelopen periode was duidelijk dat hij kans maakte om het record op deze afstand te breken. Hij lag tot 650 meter precies op koers om het record te zwemmen; in de volgende 50 meter moest hij iets op zijn schema prijsgeven, maar door een ijzersterke laatste 100 lukte het alsnog om onder het oude record te duiken. Sinds 1994 was dit in handen van niemand minder dan Pieter v/d Hoogenband, maar sinds zondag is het dus in bezit van Thomas.

Later op de dag zorgde Chefanja voor een verrassing door op de 100 meter vlinderslag eveneens een nationaal record te breken. Met veel souplesse opende ze haar race. In het laatste deel werd het zwaar, maar op karakter bleef ze haar ritme vasthouden. Dit leverde genoeg snelheid op om het door haar zo vurig gewenste record op haar naam te krijgen. Voor het eind van het jaar zal ze zeker nog proberen het record verder aan te scherpen!