Scholenstrijd SlimmerIQuiz

Woensdag 8 november 2017 organiseerde Mensa (organisatie voor zeer intelligente personen) samen met het Picasso Lyceum de regionale finale van SlimmerIQuiz.

Dit jaar met een feestelijk tintje omdat deze quiz voor de vijfde keer wordt georganiseerd. Bijna 50 zeer slimme en hoogbegaafde leerlingen uit groepen 7 tot en met 8 van Pijnacker tot aan Ter Aar streden voor een plek in de landelijke finale in Amsterdam van volgende week. In groepjes van drie kregen de leerlingen ongeveer 25 pittige vragen voorgelegd waar ze hun hersenen over mochten breken. Variërend van het aanvullen van getal reeksen tot het maken van Venndiagrammen passend bij een omschrijving. En dat allemaal onder tijdsdruk.

Nadat het werk door officials van Mensa was gecorrigeerd, bleek dat een shootout-vraag uitkomst moest bieden over wie de regio mocht vertegenwoordigen. We feliciteren de winnaars van basisschool “Het Kompas” en we wensen ze veel succes in de aankomende finale volgende week!

Daniel Westdijk

Coördinator Begaafdheidsprofielschool