4 TOPmavo wint Zoetermeerse debatwedstrijd

Op woensdag 8 november zijn de leerlingen van 4TOPmavo op bezoek geweest bij de gemeenteraad in Zoetermeer.

Dit deden zij ter verdieping van de stof van het examenprogramma voor Maatschappijkunde. Tijdens dit bezoek kregen de leerlingen verschillende stellingen over de politiek in Zoetermeer waaronder de stelling: “Moet er een nachtbus komen van Leiden naar Zoetermeer?”. De leerlingen kregen tijdens deze middag vier van dit soort stellingen waarbij iedere ronde acht andere leerlingen meededen aan het debat tegen de leerlingen van het Oranje Nassau College.

De jury, een student geneeskunde en twee gemeenteraadsleden, beoordeelden ieder debat op verschillende onderdelen. Zo werd er gelet op interactie, inhoud en uitstraling. Aan het einde van de middag werd er een prijs uitgereikt waarbij de leerlingen van het Picasso Lyceum de winnaar bleken!

Gefeliciteerd jongens en meiden!