Gastlezing over het tienerbrein

Woensdag 28 maart vond de eerste gastlezing plaats die onderdeel is van onze jaarlijkse lezingencyclus voor de G+-, HB- en overige geïnteresseerde leerlingen.

Anna van Duijvenvoorde mocht als gastspreker het spits afbijten. Zij is als onderzoeker en universitair docente verbonden aan het brain and development research center dat onderdeel is van de Universiteit Leiden. Onder grote belangstelling van onze leerlingen heeft zij een zeer inspirerend en interessant verhaal gehouden over de ontwikkeling van het brein vanaf de geboorte tot en met de volwassenheid. Niet alleen werd er gesproken over het brein zelf maar ook over welke technieken en methodes worden gebruikt om onderzoek te kunnen doen naar de ontwikkeling van het brein.
Dat het een groot succes was bleek wel uit de lange rits vragen die de leerlingen voor onze gastspreker had. Na afloop was ze dan ook erg onder de indruk van de grote interesse van het jonge publiek. Laat het de eerste zijn van een succesvolle reeks van interessante en inspirerende lezingen!