Leerlingen én oud-leerlingen gezocht voor LUSTRUMTONEEL

Volgend schooljaar brengen we maar liefst drie verschillende voorstellingen op het toneel. Thrillerfestival (leerlingen), Schooltoneel (leerlingen) én het LUSTRUMTONEEL (leerlingen, oud-leerlingen én docenten)!

Het decor van de laatste schooltoneel voorstelling (Who Wants To Live Forever) is nog maar net uit de aula verdwenen of de voorbereidingen van het nieuwe theaterseizoen zijn alweer in volle gang! Hieronder tref je info over onze komende drie grote theaterproducties.

Audities Thrillerfestival en Lustrumtoneel zijn vrijdag 20 april 2018
Inmiddels is de inschrijving voor de audities gesloten.

SKULL ISLAND (ThrillerFestival)

Genre: Toneel
Aantal leerlingen: 10
Regie: Marie Ossart & Tarim Suurland
Voorstellingen : oktober/november 2018

Verhaal
Een brief van een bank, waarin een onverwachte financiële meevaller wordt aangekondigd, lokt zeven “gasten” naar Skull Island. Door een kleine veerboot overgezet worden zij op dit naargeestige tropische eiland allesbehalve gastvrij ontvangen door de snibbige Almira Frost en haar broer, de geesteszieke Bartholomew. Dat de zeven elkaar daar treffen is verrassend, zes van hen zaten ooit samen in een jury die over een vermeende moordenaar een schuldig uitsprak, waarna een executie volgde. De zevende is daar ten gevolge van een verwarrende naamsverwisseling. Van deze jonge vrouw komt ook de vriend mee, een beginnende detectiveschrijver op zoek naar een nieuw verhaal. Van de beloofde uitleg door de bank komt niets terecht. Wel stijgt de sanning en niet onterecht: Mensen verdwijnen spoorloos. Wie en wat er echt achter de verdwijningen zit, dat blijkt pas aan het einde van deze bloedstollende thriller.

Wat wij zoeken:
Enthousiaste leerlingen die in schooljaar 2018-2019 in klas 3 (of hoger) zitten die met een kleine cast intensief aan een spannende thriller willen werken. Er is veel spreektekst waarbij je met een kleine cast een voorstelling moet dragen. Er wordt niet gezongen en gedanst in deze productie.

We beginnen voor de zomervakantie al met repeteren.

LUSTRUM TONEEL – 10 jaar Picasso ! (titel volgt)

Genre : Musical, komedie
Aantal leerlingen : +/- 15
Aantal oud-leerlingen : +/- 10
Aantal docenten : +/- 15
Regie : Marie Ossart, Timo van der Meij en Rob Keijzers
Voorstellingen : januari 2019

Verhaal
Dewey Finn (gespeeld door Tarim Suurland) wil niets liever dan een rockster worden. In zijn aanloop naar The Battle of the Bands wordt hij uit zijn band geschopt.
Zijn huisgenoot en beste vriend Ned (Daniel Westdijk) is invaldocent. De vriendin van Ned – Patty (Chris Pennings)- is Dewey helemaal zat. Het wordt tijd dat hij eens wat meebetaalt aan de huur.
Als Dewey een telefoontje van Rosalie Mullins (Laura Holkers) aanneemt verandert plots alles. Rosalie is in de veronderstelling dat zij Ned aan de telefoon heeft, ze is op zoek naar een invaller voor haar prestigieuze school.
Dewey aanvaart het baantje en gaat lesgeven onder Ned’s naam. Alleen… hij heeft totaal geen ervaring in lesgeven! Op school probeert hij zijn geheim zo goed mogelijk te verbergen voor de docenten en directrice. Wanneer Dewey erachter komt dat hij lesgeeft aan kinderen die een talent hebben voor (klassieke) muziek begint hij een nieuwe rockband. Hij haalt deze keurige leerlingen uit hun comfort zone en neemt ze mee in de wereld van Rock&Roll.

Wat wij zoeken
Enthousiaste leerlingen en oud-leerlingen die kunnen spelen én zingen. Er wordt wel bewogen maar van echte choreografie (dans) is geen sprake. De rollen worden verdeeld onder docenten, leerlingen en oud-leerlingen. Samen werken we aan een knallende productie waarin we alle talenten van 10 jaar Picasso Lyceum presenteren. Je hoeft geen instrument te kunnen spelen.

We beginnen voor de zomervakantie al met repeteren.

SCHOOLTONEEL 2018-2019 (titel volgt)

Genre: Musical
Aantal leerlingen: oneindig
Regie: Marie Ossart en Tarim Suurland
Audities: Géén audities. Iedereen mag meedoen
Opgeven: Niet. Eerste bijeenkomst vrijdag 9 november
Voorstellingen: maart 2019

Verhaal
Geheim tot november 2018.

Wat wij zoeken
Leerlingen die het leuk vinden om samen aan een grote musical te werken. In deze productie wordt gespeeld, gezongen en gedanst.