Diploma uitreiking Pre-University college

Afgelopen donderdag, 11 april, kreeg Riemer ter Burg uit 6G in Leiden zijn diploma van het Pre-university college. Hieronder vertelt hij iets over het Pre-university programma dat hij de afgelopen 2 jaar heeft gevolgd.

De afgelopen twee jaar heb ik meegedaan aan het Pre-University programma aan de Universiteit van Leiden. Het programma was opgedeeld in 5 blokken. Tijdens het eerste, het derde en vijfde blok kregen we colleges over van alles en nog wat, zoals colleges over Noord-Korea, Geert Wilders’ strafproces, muziek en DNA. Bij het tweede blok mochten we twee vakken uitkiezen waar we wat dieper op in gingen. Ik heb toen gekozen voor wiskunde en rechtsgeleerdheid. Dit blok sloten we af met een presentatie.

Blok 4 was het belangrijkste blok. Samen met Alexander, die ik daar heb leren kennen, heb ik onderzoek gedaan naar wiskundige modellen van besmettelijke ziektes. Dit onderzoek deden we onder begeleiding van een professor aan de TU Delft. Het onderzoek mocht ik ook meteen als mijn profielwerkstuk inleveren op school, dat was erg handig.

Het leukste aan Pre-University vond ik het ontmoeten van nieuwe mensen en de activiteiten waaraan ik meegedaan heb, die georganiseerd werden door de studievereniging van Pre-University: PreUnion. Vooraf had ik nog enige twijfels of ik mee zou moeten doen met Pre-University, maar ik ben erg blij dat ik het gedaan heb.