Diverse Picassozwemmers gekwalificeerd voor internationale toernooien

Tussen eind februari en half april zijn er 3 belangrijke toernooien geweest voor de zwemmers van het Regionaal Trainingscentrum Den Haag waarvan de meerderheid onderwijs volgt op het Picasso Lyceum.

Deze wedstrijdenreeks begon met de Britse Open kampioenschappen in Edinburgh; daarna volgden de Swimcups in Den Haag en Eindhoven.

Christy Geurts (4H) liet zien een echte doorzetter te zijn. Ze kwam op veel verschillende onderdelen aan de start en ook lastige races bracht ze tot een goed einde. In al haar races was terug te zien wat van haar een bijzondere zwemster maakt.

Thomas Jansen (5H) was niet aanwezig in Edinburgh omdat hij in juni deel zal nemen aan de Open Franse kampioenschappen Open water zwemmen. De wedstrijden in Den Haag en Eindhoven vormden daar voor hem een voorbereiding op waarbij hij op de 800 meter vrije slag liet zien internationaal niveau te hebben.

Britta Koehorst (3A) wist zich in Eindhoven op de 100 meter vrije slag te kwalificeren voor de jeugdinterland die komende zomer voor haar leeftijdsgroep wordt gehouden. Ook op de halve afstand was zij dicht bij kwalificatie. Bij de NK in juni kan ze proberen zich voor nog meer afstanden te plaatsen.

Chefanja Nunes (4H) wist zowel in Edinburgh als in Eindhoven scherpe tijden te zwemmen op de 50 meter vlinderslag. Daardoor heeft zij zich weten te plaatsen voor de Europese Jeugdkampioenschappen begin juli in Helsinki. Rosey Metz (5H) deed daar nog een schepje bovenop. Zij zwom op alle toernooien onder EJK-limieten. Zij heeft zich gekwalificeerd voor de wedstrijd in Helsinki op zowel de 50 als 100 meter schoolslag. Op de 50 meter schoolslag heeft ze bovendien ook voldaan aan de limiet voor de Jeugd Olympische Spelen die in oktober in Argentinië worden gehouden. Daarnaast verbeterde ze op deze afstand tot 2x toe het Nederlands record voor 17-jarigen.