Picasso Olympiade voor leerjaar 1

Woensdagochtend 30 mei om half negen werd de jaarlijkse Picasso Olympiade geopend door de rector meneer van Grunsven.

Oftewel de opening van een ochtend die in het teken stond van atletiek voor alle eerstejaars leerlingen. Een evenement waarbij individuele sportprestaties geleverd worden maar ook een evenement waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

Op het programma stonden de 8x 200 meter (estafette), 60 meter sprint, verspringen, nerf bal werpen, speerwerpen, bandslingeren, worstelen, touwtrekken en 400 meter.

De estafette en 60 meter sprint  startte onder een luid gejuich van het publiek. De sfeer zat er goed in bij zowel het publiek als bij de atleten. Alhoewel… sommige atleten voelden toch wel erg veel spanning alvorens het startschot.
Gedurende de 4 technische eenheden was de spanning om te snijden. Bij elk onderdeel zat de top 3 enorm dichtbij elkaar en wisselden zij elkaar af en toe af tijdens hun 3 pogingen.
Bij het touwtrekken ontstond een flinke strijd. Sommige wedstrijden leken maar niet tot een eind te komen en anderen waren binnen 5 seconden klaar. Toch is er een verschil in resultaat te zien wanneer het publiek zich ermee bemoeit en wanneer niet. Wanneer het publiek voor je begint te juichen zie je de energie toenemen.
Vervolgens het worstelen, hier waren de tegenstanders tot op het bot gedreven om naar niet uit de ring te worden geduwd. Soms een valpartij, soms een snelle partij maar heel veel sportieve en uitdagende wedstrijden waren te zien.
Het laatste onderdeel was de 400 meter. De heren hebben in 2 groepen de 400 meter gerend om zich te kwalificeren. Een nek aan nek race waarbij er helaas 1 finalist na het lopen van de 400 meter te moe was en dus zijn plek aan zijn opvolger (de nr. 3) moest afstaan. De meiden hebben met alle dames 400 meter gerend waarbij er na het eerste rondje een groot verschil ontstond tussen de achterste en de voorste. Al met al een erg uitdagende reis in deze weersomstandigheden.
Na het tellen van de punten, per onderdeel waren er namelijk punten te verdienen voor het algemeen klassement, is er een top 3 uitgekomen.
3e plaats: Mondriaan van docent dhr. Meering met 400 punten
2e plaats: Escher van docent dhr. Ligtenberg met 420 punten
1e plaats: Keith Haring van docent dhr. Grootenboer met 600 punten.
Alle prijswinnaars alsnog gefeliciteerd.
Alle atleten, bedankt voor jullie inzet als atleet en als supporter, wij hopen dat jullie er van hebben genoten. Wij hebben in ieder geval wel van jullie genoten.
De sectie LO