Picasso Gezond, 5 km loop!

Donderdag 31 mei was het dan zover. De finale en afsluiting van het project Picasso Gezond. De vaksecties lichamelijke opvoeding en biologie zijn weer druk bezig geweest om dit vakoverstijgende project weer tot een succes te maken.

Na veel trainingsarbeid en voedseladviezen was het dan zover. De Rabobank heeft voor dit jaar voor alle leerlingen een bidon gesponsord. Heel erg bedankt daarvoor!

Op het schoolplein van Picasso Lyceum verzamelden de sportief geklede tweedejaars om zich mentaal voor te bereiden op de 5 km. Na de laatste instructies en bemoedigende woorden van de LO-docenten maakte iedereen zich op voor de start. Bij een perfecte temperatuur en lekker weer werd door rector Jeroen van Grunsven, om 13:30 uur het startschot gegeven.

De tweedejaars vertrokken op weg richting de finish bij sportcentrum de Veur. Onderweg werd de weg afgezet door assistent-leerlingen om de leerlingen in de goede richting te sturen. Met een schitterende tijd van 21 minuten en 25 seconden kwam Tommy (Dali) als eerste over de streep bij de jongens. Bij de meiden was de snelste tijd gelopen door Isa uit 2G met een tijd van 22 minuten en 19 seconden.

Nadat de leerlingen 1 voor 1 over de finish kwamen konden ze na een sportdrankje, met dank aan de oudervereniging, weer op krachten komen. Alle leerlingen stonden te klappen en te juichen bij iedereen die binnenkwam. Iedereen heeft een topprestatie geleverd! Al met al is het een fantastische dag geworden met veel trotse leerlingen en docenten!