Excursie: De Nederlandsche Bank

Afgelopen dinsdag is 6V met 35 leerlingen op bezoek geweest bij de Nederlandsche Bank (DNB).

Na enkele lesdagen op school besteed te hebben aan de theorie over het Monetaire beleid van Centrale Banken in Europa ging het nu om de praktijk. In teams werd de kennis van de 6V Picasso leerlingen over de 4 hoofdtaken van De Nederlandsche Bank getest. Zelf met de rente spelen om te zien wat het effect is op de prijzen en dus op de inflatie. Hoever gaat het toezicht van DNB op onze algemene banken, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen en hoe wat doet DNK eigenlijk om al het vernieuwde betalingsverkeer veilig te houden.Na een nuttige ochtend bij de Nederlandsche Bank was er ook nog tijd voor een wandeling door Amsterdam. Afgesloten is met een drankje bij de Beurs van Berlage! Wat mij betreft een geslaagde dag.

Michel Redeker, docent economie