Voor leerlingen van groep 8!

Dit is voor jullie een heel bijzonder jaar. Want na groep 8 neem je afscheid van de basisschool en stap je over naar het voortgezet onderwijs.

Je hebt een aantal jaren onderwijs op een openbare basisschool in Zoetermeer achter de rug. Je hebt hier veel geleerd. De meesters en juffen hebben hun best gedaan jullie ‘meer dan moet’ mee te geven voor het vervolgonderwijs. Jullie beschikken nu over ‘een basis voor meer’ en in het voortgezet onderwijs gaan jullie daarop voortbouwen. De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs is leuk en spannend tegelijk. Maar misschien vind je het ook best eng. Want hoe kies je nu de school en de opleiding die het beste bij je past?


Gelukkig hoef je dat niet alleen te beslissen. Je krijgt natuurlijk hulp van je ouders en je juf of meester. Die kennen jou goed en weten wat jij interessant vindt. Maar het is ook belangrijk dat je zelf goed nadenkt over wat je wilt. Dat je weet welke scholen er zijn in Zoetermeer. En weet wat die verschillende soorten onderwijs nu eigenlijk betekenen.


Hiervoor hebben we het boekje “naar de brugklas” uitgebracht. Dit boekje kun je hier lezen. Daarnaast hebben we 2 korte animatiefilmpjes gemaakt, die kun je hieronder bekijken!