Schooltoneel: La Barricade

In de week na de voorjaarsvakantie barst traditiegetrouw het schooltoneel weer los. In de vakantie wordt er door alle spelers en technici hard gewerkt om de voorstelling  La Barricade op te kunnen voeren. Bestel snel je kaarten!

In La Barricade wordt het publiek meegenomen naar het straatleven van Parijs. Emily, een jong meisje, weet uit haar weeshuis te ontsnappen waarna ze op straat terechtkomt. In een wereld vol bedelaars, prostitutie, dieven en opstandige studenten probeert ze zich staande te houden. Ze ontmoet nieuwe vrienden in een criminele gang. Naarmate het verhaal vordert krijgt ze ook een glimp van haar eigen familie. Kiest Emily voor het harde straatleven of gaat ze achter het ware verhaal van haar ouders aan?

Het schooltoneel van het Picasso Lyceum is een traditie van tientallen jaren. Leerlingen van de hele school krijgen de kans om in aanraking te komen met alle aspecten van theater: spel, zang en dans. Jaarlijks melden ruim 80 leerlingen van alle niveaus zich aan om, zonder audities, mee te doen aan het schooltoneel. Ook achter de schermen kunnen leerlingen in aanraking komen met het theater: licht, geluid, kostuums, bar en grime worden door de leerlingen verzorgd. Theater is op het Picasso Lyceum voor iedereen. De leerlingen van de onderbouw en de bovenbouw werken op alle aspecten samen aan één gezamenlijk doel. Van beginners die voor het eerst naar een toneelrepetitie komen tot leerlingen die in de examenklas zitten en al jaren meedoen. Leerlingen leren van elkaar, ontwikkelen zich op alle gebieden van theater en geven “het stokje” aan elkaar over.

Mis deze bijzondere voorstellingen niet en bestel snel je kaartje!