TOPklas ICT met Hack in the Class

D leerlingen van de TOP klas ICT volgden vlak voor de voorjaarsvakantie de workshop van “Hack in the Class”. De leerlingen waren erg enthousiast en de sfeer zat er goed in.
Na een kort voorstelrondje werden er verschillende punten besproken en uitgelegd, waaronder het verschil tussen legaal en illegaal hacken en soorten hacken. “Is hacken illegaal ?”,  was de vraag die alle leerlingen aan het denken zette.

Hacken is niet altijd illegaal en hacken is ook niet altijd online. Legaal hacken is een heus beroep (ethical hacker). Bedrijven vragen legale hackers bijvoorbeeld om hun website te hacken om te kijken of er lekken in de website zitten. Het gaat dan om betere security (beveiliging) en awareness (bewustwording van werknemers), zaken waar een bedrijf of instelling veel baat bij heeft.

Na de workshop was het de leerlingen duidelijk geworden dat hacken niet altijd een negatief woord hoeft te zijn en ook niet altijd illegaal. Er zijn leuke manieren van legaal hacken in opdracht, maar dat moet vooraf wel goed geregeld zijn!

Nieuwsgierig geworden ? Op de website https://hackintheclass.nl/, kun je in spelvorm leren te hacken en je skills testen. Voor de leerlingen van de TOP klas ICT was dit in ieder geval een geslaagde workshop!