TOPmavo

Met TOPmavo kun je alle kanten op
Mavo betekent middelbaar algemeen voortgezet onderwijs. Met deze opleiding kun je echt alle kanten op. Je kunt kiezen uit vier richtingen, die we sectoren noemen. De opleiding duurt vier jaar en is een prima basis als je verder wilt met het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of door wilt stromen naar havo.

Waarom TOPmavo?
Op het Picasso Lyceum vinden we dat iedere leerling zijn of haar eigen talenten heeft. We stellen je in staat om deze talenten verder te ontwikkelen. Het motto van de school is dan ook: “Talenten Ontwikkelen tot Prestaties”(TOP). We verwachten van jou een actieve leerhouding en een grote mate van zelfstandigheid.
* Mavo geeft een goede voorbereiding voor alle mogelijke MBO-vervolgopleidingen op het hoogste niveau of een overstap naar havo.
* TOPmavo is met name bedoeld voor leerlingen die graag willen leren en het leuk vinden om zelfstandig te werken.

Ben ik geschikt voor TOPmavo?
Op TOPmavo bieden we Onderwijs op maat. Ben je een goede leerling in de brugklas dan mag je toetsen op havoniveau gaan proberen. Wil je examen doen in een extra vak? Dat kan op het Picasso. Wil je doorstromen naar 4 havo? We hebben een speciaal overstapprogramma. De mogelijkheid is er op het Picasso. Wil je ECDL certificaten alvast halen? Die mogelijkheid is er. Kortom, Onderwijs op maat voor jou! Maar we verwachten ook wel wat van jou.

Drie redenen om te kiezen voor TOPmavo
We verwachten dus veel van jou als TOPmavo-leerling, maar daar krijg je ook wat voor terug. Er zijn drie speciale redenen om te kiezen voor TOPmavo op het Picasso Lyceum.

1 Internationalisering
Misschien heb je wel eens gehoord over onze projecten Internationalisering. Een uniek initiatief waarbij je kennismaakt met andere culturen en gewoontes. Je gaat op excursie naar steden als Brugge, Londen of Parijs en Brussel. We hebben een groot project over de Europese Unie. Daarvan is het Picasso Lyceum ambassadeursschool. Bij dit project leer je van alles over Europa. Je kunt ook “junior ambassador” worden. Dan ga je naar het Europees
Parlement en geef je andere leerlingen daarover les! Blader op onze website www.picasso-lyceum.nl maar eens door de digitale fotoalbums!

2 ICT
Op het Picasso Lyceum leer je direct vanaf de brugklas om computers te gebruiken. En voor je het weet voel jij je helemaal thuis in onze elektronische leeromgeving! In alle
leerjaren zijn er projecten waarin de computer en digitale leerstof een belangrijke rol speelt. In de bovenbouw kun je zelfs kiezen voor een  “doorlopende ICT-route” naar het middelbaar beroepsonderwijs. Je kunt dan bijvoorbeeld verschillende ECDL-certificaten halen (het Europees computer rijbewijs) en dat telt mee als je doorstroomt naar het mbo!

3 Sfeer
Wanneer jij op school goed wilt presteren, moet je je wel prettig voelen. Daarom werken we vooral in de brugklas samen actief aan een goede sfeer. Want ook leerlingen zijn mede- verantwoordelijk voor die sfeer. Veiligheid en onderling respect staan daarbij centraal. Leerlingen uit de vierde klas spelen hierbij een belangrijke rol als leerlingmentoren.

TOPmavo: de slimme overstap naar 2 havo
Het Picasso Lyceum biedt jou de mogelijkheid om via TOPmavo naar 2 havo te gaan. En het leuke is: je hoeft niet eens van school te veranderen! Op het Picasso Lyceum kan jij heel eenvoudig doorstromen naar 2 havo. Er zijn al heel wat leerlingen overgestapt van mavo naar havo en dat ging hartstikke goed! Natuurlijk kun je ook eerst je mavodiploma halen en dan naar de havo gaan. Wil je toch eerder overstappen? Dat kan op twee verschillende manieren:
* Je zit in de gecombineerde TOPmavo/havoklas en de resultaten voor de speciale havo-toetsen en de mavotoetsen zijn prima.
* Je zit in de gewone TOPmavoklas, maar je blijkt de havotoetsen heel goed te maken. Ook de TOPmavo resultaten zijn uitstekend.

Meer weten over onze TOPmavo?
Er is een speciale folder TOPmavo beschikbaar:
Folder TOPmavo

of kom langs op ons Open Huis of op de voorlichtingsavond

of neem contact op met de conrector
eerste klassen, mw. M. van Gameren ([email protected])
of met de conrector leerjaar 2 en 3, dhr A. Straathof ([email protected])

of met de conrector leerjaar 4 en hoger, mw. F. van der Vlist Med ([email protected])