Exact

Het domein Exact, op de begane grond, is het grootste domein op het Picasso Lyceum. Hier krijgen de leerlingen les in de vakken wiskunde, natuurkunde, ANW, scheikunde, biologie en techniek. Het domein kent een ruim aantal instructielokalen, een grote werkruimte met pc’s en een tweetal labruimtes.

Wiskunde
is niet hetzelfde als rekenen. Je gaat wel rekenen, maar dan met letters, mingetallen en woordformules. Ook leer je de kenmerken van ruimtefiguren (kubus, piramide) en platte figuren (rechthoek, ruit). Raar? Je wiskundeleraar legt het je precies uit!

Biologie
bestudeert levende wezens. Je onderzoekt wat de kleinste onderdelen van een levend wezen zijn. Dat doe je door allerlei proefjes en onderzoekjes, bijvoorbeeld met een microscoop. Ook over het menselijk lichaam ga je in de brugklas het één en ander leren.

Techniek
gaat over gereedschappen en hoe je er mee werkt. Je leest technische tekeningen om werkstukken te kunnen maken, zoals bijvoorbeeld een agendaklem. Je gaat dus lekker zelf aan de slag.

Natuurkunde
bestudeert juist de niet-levende natuur. Je gaat dieper in op bepaalde processen in ons dagelijks leven. Daarbij maak je regelmatig gebruik van proefjes!

Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in de exacte vakken is er de TOPklas Science of de TOPklas ICT.

Meer weten over topklassen?
Er is een speciale folder topklassen beschikbaar:
folder Topklas leerjaar 1 (Nov 2017)
folder Topklas leerjaar 2+3 (Juni 2018)