Kunst

Het domein Kunst, centraal gelegen op de eerste etage, is de thuisbasis voor de vakken tekenen, handvaardigheid, CKV en muziek. Ieder vak heeft een eigen vaklokaal (uiteraard met Activboard), voor muziek zijn de drie afzonderlijke werkstudio’s en verder is er een gemeenschappelijke theorieruimte met pc’s.

Handvaardigheid
Je denkt na over een opgegeven onderwerp, bijvoorbeeld de vuurvogel. Daarna geef je je gedachte vorm in een driedimensionaal beeld. In de eerste leerjaren ligt het materiaal bij de meeste opdrachten vast, zodat je spelenderwijs alle technieken en materialen leert kennen. In de bovenbouw bepaal je zelf welk materiaal jij voor je kunstwerk wilt gebruiken, je kunt een beeld van hout, klei of karton maken. Maar misschien ga jij het liever solderen met ijzerdraad. Eigenlijk zijn er geen grenzen!

Muziek
draait om het beluisteren en bespelen van muziekinstrumenten: hoe klinkt een viool of luit? En hoe bespeel je een gitaar ofdrumstel? Door te zingen ontdek je dat je eigen stem eigenlijk ook een muziekinstrument is!

Tekenen
is veel meer dan een vel papier en een stel kleurpotloden. Je verdiept je in de verschillende materialen en begrippen. Zo leer je bijvoorbeeld wat je allemaal met verf kunt doen. Spelenderwijs ontwikkel je een persoonlijke en creatieve manier om je uit te drukken.

Meer weten over topklassen?
Er is een speciale folder topklassen beschikbaar:
folder Topklas leerjaar 1 (Nov 2016)
folder Topklas leerjaar 2+3 (Juni 2016)