Lichamelijke Opvoeding
ken jij natuurlijk als gym. Het is een echt vak, net als bijvoorbeeld Engels of wiskunde.
Je leert veel over atletiek, turnen, basketbal, volleybal en andere sporten. In de brugklas wordt bijna elke sport afgesloten met een onderlinge brugklassportdag.

De docenten lichamelijke opvoeding organiseren regelmatig een sporttoernooi voor klassen onderling en doen met de leerlingen mee aan de jaarlijkse City-Pier-Cityloop.

BSM en ICT
het Picasso Lyceum is het keuzevak Bewegen Sport en Maatschappij ontwikkeld waarin actieve deelname van de leerling erg belangrijk gevonden wordt.

Hoewel natuurlijk het sportplezier voorop staat, wordt er ook aandacht besteed aan het aanleren van specifieke sportvaardigheden en we stimuleren de leerlingen om een kritische houding ten aanzien van de sportactiviteit te ontwikkelen.

Vandaar dat de leerlingen een aantal opdrachten krijgen die hun reflectieve vaardigheden stimuleren. Een van deze opdrachten is het maken van een foutenanalyse van hun verspringtechniek door middel van een video-opname. Om technieken te verbeteren c.q. aan te leren kunnen de leerlingen gebruikmaken van de videobeelden die af te halen zijn in Fronter (de electronische leeromgeving), net als alle sportmodules.

Het is de bedoeling dat de leerlingen via camera, laptop en beamer een beter inzicht krijgen in hun eigen bewegen. Door het gebruik van ICT hebben de leerlingen meer feedback momenten op hun bewegen zowel in een spelsport als in een individuele beweging. Als sportdocent kunnen we dus veel beter de visualisatie mogelijk maken en daarop bijsturen waardoor de diversiteit en intensiteit van bewegen in een les verhoogd kunnen worden.
Kortom: het gebruik van verschillende media, waaronder video is een verrijking.

Meer weten over topklassen?
Er is een speciale folder topklassen beschikbaar:
folder Topklas leerjaar 1 (Nov 2016)
folder Topklas leerjaar 2+3 (Juni 2016)