Taal havo/vwo

In het domein Taal havo/vwo, op de tweede etage, zetelen de vakken Nederlands, Engels, Frans, Duits, Latijn en Grieks. De leerlingen krijgen les in zes leslokalen met Activboarden en werken aan praktijkopdrachten en huiswerk in de werkruimte. Hieronder een korte toelichting bij ieder vak.

Nederlands 
lijkt in de brugklas veel op Taal in groep 8: we doen veel aan spelling, ontleden (grammatica) en tekstverklaren. Ook lezen we boeken en maken we leesverslagen.

Engels 
heb jij in groep 7 en 8 natuurlijk al gehad. Vanaf nu spreekt de docent vooral Engels in de klas en ook jij leert om gesprekjes in het Engels te voeren. Natuurlijk oefen je ook op woordjes en grammatica.

Frans en Duits
leer je spreken, verstaan en schrijven. Zodat je voortaan in het Frans en Duits kunt vertellen waar je vandaan komt en wat je hobby’s zijn. Je leert iets bestellen in een restaurant en kunt de weg vragen. En dat is handig als je in Frankrijk of Duitsland op vakantie bent!

Latijn en Grieks
is de taal van de Romeinen. Grieks de taal van de Grieken uit de oudheid. Overigens leer je niet alleen hun taal kennen, maar ook veel van de cultuur van de Grieken en Romeinen. Let op: Latijn en Grieks worden alleen op het gymnasium gegeven!