Topsport

Wie topsport bedrijft, begint daarmee vaak al op jonge leeftijd. Tieners die de top in hun tak van sport willen bereiken, besteden veel tijd aan trainingen en wedstrijden. Hoe combineer je dat met school?

Mijn naam is Ronald Meering. Ik ben docent Lichamelijke Opvoeding op het Picasso Lyceum en de topsportcoördinator. De school heeft deze functie in het leven geroepen, omdat het aantal topsporters bij ons school de laatste jaren zeer sterk is gestegen. Als coördinator functioneer ik als het aanspreekpunt voor u als ouder en uw kind. Daarbij begeleid ik uw kind om school en sport zo goed mogelijk te combineren.

Ik ben mij ervan bewust wat erbij komt kijken wanneer je sport op hoog niveau. De tijd die gaat zitten in trainingen, wedstrijden en het reizen is niet altijd even makkelijk te combineren met school. Daarom ga ik met de leerling op zoek naar de beste combinatie van school- en topsportcarrière.

Heeft u vragen over:

  • aanpassingen in het lesrooster
  • vrijstellingsregelingen
  • huiswerk en proefwerken
  • training en stage in het binnen- of buitenland
  • andere zaken m.b.t. topsport

schroom dan niet om contact met mij op te nemen via [email protected]

Samen met mijn collega’s wil ik een optimale en stimulerende leeromgeving creëren, die zowel het onderwijs- als de sportprestaties van onze talentvolle sporters bevorderen. Uitgangspunt blijft, dat ‘school’ – en een goed diploma – uiteindelijk altijd voorop staat.

Ronald Meering
Topsportcoördinator

topsport school