Alles over het Picasso Lyceum

Hartelijk welkom op de website van het Picasso Lyceum

Het Picasso Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum, havo en TOPmavo.
Wij zijn van mening dat iedere leerling zijn of haar eigen talenten heeft.
Het Picasso Lyceum stelt je in staat om deze talenten verder te ontwikkelen.
Het motto van de school is dan ook: ‘Talenten Ontwikkelen tot Prestaties’.

Daarom willen we ervoor zorgen dat je het onderwijs krijgt dat zo goed mogelijk
bij je past. We noemen dat onderwijs op maat voor jou!

Dit gebeurt onder andere door activerende en prikkelende werkvormen in een uitdagende leeromgeving. In deze uitdagende leeromgeving wordt er zo veel mogelijk ingespeeld op de vraag van de leerling. Excursies, TOPklassen en de mogelijkheid tot het versnellen van vakken maken deel uit van de manier van werken aan het Picasso Lyceum.

Picasso Lyceum: een school waar je je thuis voelt.
Op het Picasso Lyceum vinden we een goede sfeer en een goede band tussen leerlingen en leraren erg belangrijk. We willen graag dat onze leerlingen het naar hun zin hebben op school. Als je voor het Picasso Lyceum kiest, dan kies je voor een school waar je je thuis voelt. Je leraren weten wie je bent, ze zijn op de hoogte van je interesses en talenten en je kunt altijd bij hen terecht. Je krijgt natuurlijk les op school, maar daarnaast organiseren wij verschillende activiteiten. Toneel, muziek, fotoclub, schoolfeesten, sporttoernooien, buitenlandse excursies; te veel om op te noemen.

Door middel van al deze activiteiten ben jij in staat om je Talenten te Ontwikkelen tot Prestaties. Kortom: een TOPschool!