De historie van het Picasso Lyceum Zoetermeer

Toen en nu
In 1995 is het Stedelijk College Zoetermeer (SCZ) ontstaan uit een fusie van vier Zoetermeerse scholen (Pallas College, Emmaus Mavo, Petrus College en Seghwaert- De Brug). De verschillende vestigingen die onder het Stedelijk College Zoetermeer vallen waren lange tijd beter bekend als Lyceum Schubertrode, de Mavo Dr. J.W. Paltelaan en het Vmbo Van Doornenplantsoen.

Eind 2008 zijn de locaties Schubertrode (gymnasium, atheneum en havo) en de Paltelaan (vmbo-t) samengekomen in het nieuwe gebouw van het Picasso Lyceum aan de Paletsingel. Een prachtig gebouw dat helemaal geschikt is voor het onderwijs van nu en de toekomst. Met ons uitdagende onderwijs willen we een bijdrage leveren aan de talentontwikkeling van onze leerlingen.

De school aan het Van Doornenplantsoen heet sindsdien het Stedelijk College en de scholen aan de Paltelaan en Schubertrode kregen samen de naam Picasso Lyceum. Eigen scholen met een eigen karakter en een eigen naam! Het Stedelijk College Zoetermeer heeft de naam Scholen Combinatie Zoetermeer gekregen. De SCZ en Het Atrium (school voor praktijkonderwijs) zijn sinds 2005 onderdeel van de Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ).

De toekomst
Er zijn de afgelopen jaren allerlei landelijke onderwijs ontwikkelingen op ons afgekomen.
De maatschappij verandert. Het Picasso Lyceum, het Stedelijk College en Het Atrium gaan, als toekomstgerichte scholen, graag met die vernieuwing mee. Dat hoort zelfs uitdrukkelijk bij onze eigen onderwijsvisie.